В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Биткойнът може да достигне $2 хил. през 2017

Димитър Пенчев, експерт по криптовалути, и Владислав Драмалиев от BitHope, В развитие, 04.01.2017

13:01 | 4 януари 2017
Автор: Investor.bg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Какво подкрепя цената на Биткойн в момента? Това коментираха експертът по криптовалути Димитър Пенчев и Владислав Драмалиев от BitHope в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Биткойн отчита ръст от 100% през 2016. Криптовалутата може да достигне $2 хил. през тази година, прогнозира Пенчев. Търсенето и употребата на този тип валути е факторът, който може да вдигне цената на биткойна, смята експертът.

Причините за покачването на цената на биткойна са главно две – негативните новини около класическата финансова система (капиталови контроли в Китай, валутни обезценявания) и положителните новини около криптовалутата, свързани със самия протокол и екосистемата, коментира от своя страна Владислав Драмалиев от BitHope.

Стойността при биткойна, която наблюдаваме в момента е справедлива, дори е ниска, посочи още Драмалиев. "Биткойн предлага нов актив, който може да се използва за съхранение на стойност. Сега започва втори период от развитие на биткойн, през който круптовалутата ще се доказва като съхранител на стойност", отбеляза още той.

Имат ли интерес българските инвеститори към криптовалутите? 

Вижте повече във видеото: