В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Суровините и валутите поевтиняват, след като Иран омаловажи отговора на Израел

Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие" 16.04.2024 г.

14:55 | 19 април 2024
Обновен: 15:04 | 19 април 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Ескалацията на напрежението в Близкия изток докараха до ръба фондовите пазари и те остават там, въпреки че активите-убежища, включително облигациите и доларът отстъпиха от някои ранни ръстове след като иранските медии започнаха да омаловажават щетите от израелските удари. Това коментира Силвия Климаки от Bloomberg London, в предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.

Доходността по 10-годишните американски облигации се възстанови, след като беше намаляла с 14 базисни пункта след като Израел започна ответен удар срещу Иран по-малко от седмица след вълната от ирански ракети и дронове, по данни на двама американски официални представители.

Петролът изтри предишния рязък скок над 90 долара за барел и доларът изтри някои ранни ръстове, след като ирански официални представител каза, че Техеран не се чувства предизвикан да отвърне на удара.

Stoxx Europe 600 спадна с 0,7% като се насочи за трета поредна седмица на спад.

Фючърсите върху S&P500 и Nasdaq100 спаднаха съответно с 0,5% и 0,8%.

При отделните акции книжата на TSMC поевтиняха след като тя ревизира надолу прогнозата си за ръст на приходите и прогнозата за индустрията на чиповете като го обясни със смекченото възстановяване на пазарите на смартфони и персонални компютри.

Акциите на Infosys поевтиняха в САЩ след като прогнозира умерени продажби и ръст тази година.

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да гледате тук.