В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Акциите в САЩ се представят слабо, заради нарастващото напрежение в Близкия изток

Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие" 16.04.2024 г.

15:45 | 16 април 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Американските акции се насочват към слабо представяне във вторник след като паднаха на най-ниско ниво от почти 2 месеца с нарастващите напрежения в Близкия изток, които продължават да засенчват солидните икономически данни и корпоративните отчети, това коментира Силвия Климаки от Bloomberg London, в предаването "В развитие" с водеща Роселина Петкова.

Stoxx Europe 600 потъна с 1.4%, като повтори движенията на азиатските и американските акции и на фона на сезона на отчетите с нарастващите опасения, че компаниите с мегапазарна капитализация ще се затруднят да оправдаят силните си оценки.

И фючърсите върху S&P 500, и върху технологичния Nasdaq 100 спаднаха с около 0.2%. Спрямо предишните две сесии индексите се понижиха съответно с 2.6% и с 3.3%. Междувременно индексът VIX на волатилността на американските акции се повиши до петмесечен връх.

Автопроизводителите бяха сред най-зле представящите се преди отваряне на Уолстрийт като книжата на Tesla Inc. поевтиняха с 2.1%, а тези на Stellantis NV - с около 1.9%.

Акциите на Уолстрийт бяха под натиск откакто постигнаха рекорд в края на март, заради ръста на опасенията от лихвите, които може да останат по-високи за по-дълго време, забавящата се китайска икономика и намеренията на Израел да отвърде на иранската атака.

При валутите спот индексът на Bloomberg се насочи към пети ден на ръст за пръв път от 3 месеца на фона на нагласите за избягване на риска.

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да гледате тук.