В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Отложените понижения на лихвите в САЩ свалиха цените на облигациите

Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие" 02.04.2024 г.

14:44 | 2 април 2024
Обновен: 14:54 | 2 април 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Глобалните облигации поевтиняха, докато трейдърите оценяваха възможността Фед да направи по-малко намаления на лихвите тази година. Това коментира Силвия Климаки от Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Веселина Спасова.

Доходността на германските 10-годишни бундове се повиши с цели 6 базисни пункта до 2,36%, а разходите по британските заеми нараснаха със 7 базисни пункта.

Доходността на американските облигации се стабилизира, след като в понеделник спадна по цялата крива. Данните тогава данните показаха, че производството в САЩ неочаквано отбелязва ръст за пръв път от септември 2022 г.

Докладът накара трейдърите да оценят по-слабо облекчаване на паричната политика на Фед като за кратко постави шансовете за първи ход през юни под 50%.

Търговията в Европа се поднови след великденската ваканция и на капиталовите пазари европейските акции се повишиха с 0,6%, водени от енергийните акции, които бяха подкрепени от ръста на петрола до нов петмесечен връх.

Американските фючърси се запазиха без промяна след малко по-слабото затваряне на Уолстрийт в понеделник, а преди отваряне на американските пазари Tesla Inc. спадна, когато анализаторите понижиха оценките си за доставките на електромобили през това тримесечие.

Walgreens Boots поевтиня заради фона на опасенията за перспективите за приходите на веригата аптеки.

Индексът на потребителските цени в еврозоната излизат в сряда, както и данните за безработица там. Първоначални молби за помощи от безработни в САЩ излизат в четвъртък.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.