В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Кои събития ще са на фокус през седмицата

Коментар на Бойчо Попов, В развитие, 27.12.2016

14:26 | 27 декември 2016
Автор: Севделина Илиева
Главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Акцентите, които ще следим през тази седмица, са насочени основно към макроикономическите данни. В понеделник, 26 декември, излезе стенограмата от последното заседание на Японската централна банка. По време на него за първи път от месец май институцията подобрява оценката си за икономиката. По-рано днес излязоха данни за базовата инфлация в Япония, а по-късно предстои да бъде публикуван докладът на The Conference Board за потребителското доверие в САЩ. С настъпването на есента той премина психологическата граница от 100 пункта, като очакванията са и през декември той да остане над това ниво. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "В развитие" с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

В сряда, 28 декември, ще имаме данни за предстоящите жилищни продажби в САЩ и индустриалното производство в Япония.

В четвъртък, 29 декември, се очакват редовните данни на Министерство на труда в САЩ за подадените молби за помощи при безработица през предходната седмица, както и доклад на Администрацията за енергийна информация за изменението на петролните резерви в САЩ. 

В петък, 30 декември, очакваме данни за инфлацията на годишна база през декември в Испания.

На 31 декември ще бъдат оповестени правителствените данни а бизнес активността в производствения сектор и услугите за декември в Китай. 

Вижте целия разговор във видеото: