В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Фючърсите в САЩ се повишават след сделката в Сената

Пазарен коментар на Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие", 02.10.2023 г.

14:59 | 2 октомври 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските пазари започват последното тримесечие на смесена нотка, след като Китай започва да показва признаци на стабилизация. Това коментира Силвия Климаки от Bloomberg Лондон в предаването "В развитие" с водеща Веселина Спасова.

Euro STOXX 600 е на червено, по-ниско с 0.1%. Секторите на недвижимите имоти и минното дело се представят най-добре, а  медиите и здравеопазването изостават. FTSE 100 се понижи със същото количество. CAC във Франция и DAX в Германия са без промяна.

Фючърсите на Nasdaq 100 се повишиха с половин процент, след като Сенатът на САЩ постигна компромис за избягване на спиране на работата на федералното правителство. S&P 500 също е на зелено.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ се повиши с пет базисни пункта до най-високото си ниво от 2007 г., докато германските разходи по заеми се повишиха с около три базисни пункта.

На валутните пазари доларът поскъпна спрямо останалите валути от Г-10, след като се радваше на най-доброто си тримесечие от една година. Спрямо йената доларът за кратко достигна годишен връх от 149,82, след като Централната банка на Япония заяви, че ще проведе допълнителна операция за изкупуване на активи. Лирата губи 0.1%, до 1,2184 за долар.

Какви данни очакват пазарите тази седмица може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.