Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Adobe зададе прогноза, която надмина очакванията на анализаторите

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 18.06.2021г.

14:11 | 18 юни 2021
Обновен: 17:41 | 18 юни 2021
Автор: Севделина Илиева

Американският софтуерен производител Adobe зададе прогноза една малко по-бича прогноза за печалбите си за текущото тримесечие, която надмина прогнозите на анализаторите, тъй като все повече клиенти се абонират за неговия софтуер за дигитален маркетинг и анализ на клиенти. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

По думите му, приходите от продажбите се очаква ще възлязат на около 3,88 млрд. долара за периода, приключващ през август, докато анализаторите очакваха средно 3,83 млрд. долара. Печалбата, с изключение на някои елементи, ще бъде около 3 долара на акция, а анализаторите прогнозираха по-ниска печалба - 2,90 долара.

"Продажбите на абонаменти за дигитално изживяване ще нараснат с 25%, а приходите от дигиталния медиен софтуер ще се увеличат с 22%, казват от компанията", допълни той. 

Главният редактор на investor.bg коментира и американският технологичен концерн Microsoft Corp., който  планира да изгради цели четири нови центрове за данни в Китай до началото на 2022 г. Това ще бъде в рамките на по-широките им усилия за разширяване на капацитета си за обслужване в цяла Азия, позовавайки се на източници, запознати с корпоративната стратегия, които са пожелали да не бъдат посочвани, тъй като данните не са публични.

"Разширяването на Microsoft в Китай е сред най-бързите за компанията на континента, след като през март тя обяви плановете си да разшири мрежата си от центрове за данни с по-голямо присъствие в северния регион около Пекин. Базираният в Редмънд технологичен гигант вече има шест центъра за данни в страната, управлявани от местния партньор 21Vianet, а сега се стреми да се възползва от стремглаво нарасналото в глобален контекст по време на пандемията търсене на интернет услуги", допълни той. 

Бързият растеж се задвижва от китайския бизнес, който бавно се дигитализира през миналите години, а сега мигрира към облака. Новите разпоредби, включително широк набор от укази за сигурност на данните, които влизат в сила през септември, също подтикват местните и чуждестранните предприятия да преминат към местно управление на данни и увеличаване на разходите за ИТ.

"Пазарът на облачни услуги в Китай се очаква да нарасне до 46 млрд. долара през 2023 г., според правителствена бяла книга", каза той.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук.