Българска асоциация по триатлон предизвиква бизнеса в състезание за аматьори

Марио Илиев, председател на Управителния съвет на Българската асоциация по триатлон, Бизнес старт, 05.06.2021

12:31 | 5 май 2021
Обновен: 12:36 | 5 май 2021
Автор: Николета Рилска

Българската асоциация по триатлон (БАТ) предизвиква бизнеса, давайки възможност служители на различни компании да се включат в състезание за аматьори. Дружествата трябва да имат по един представител за всеки от трите спорта - плуване, колоездене и бягане. Повече по темата разказа Марио Илиев, председател на Управителния съвет на БАТ, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.

По думите на Илиев подобно състезание “сплотява екипите и кара служителите да се чувстват с все по-голяма принадлежност към компаниите си”.

“За една компания е изключително важно служители да са здрави, за да могат да бъдат продуктивни... Обездвижването е новият бич на десетилетието”.

Гостът разказа повече за създаването на асоциацията у нас. Той посочи, че тя е основана през 2020 г. - вече има 500 картотекирани деца и 16 спортни клубове.

“Много бързо в САЩ и в Европа триатлонът набира сериозен интерес”.

“Важно е да формираме и национален отбор, той ще бъде лицето на България. Вече имаме избрани над десет състезателя, които са се представили най-силно през миналата година”, отбеляза Илиев.

Той изтъкна, че основната цел на БАТ е привличането на максимално много нови деца, които да се включат във всички клубове. Асоциацията също така има желание България да се бори за олимпийска квота в триатлона в следващите два олимпийски цикъла, както и да продължи да популяризира спорта сред аматьори, стана ясно от разговора.

Илиев отбеляза още, че три големи спортни звезди ще се включат благотворително в проекта “Супертриатлонист”, насочен към приемането и интегрирането на спортисти и хора със специални нужди - част от програмата на Голямото първенство по триатлон в Бургас в края на юни. Това са плувецът Цанко Цанков, олимпийската медалистка Евгения Раданова и ултрамаратонецът Краси Георгиев. 

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук.