Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

България има потенциал да създава музика на световно ниво

Станислав Вълев, музикален продуцент, Бизнес старт, 12.03.2021

12:06 | 12 март 2021
Обновен: 12:07 | 12 март 2021
Автор: Димитър Баларев

България има 100-процентов потенциал да създава музика на световно ниво. Това заяви Станислав Вълев, музикален продуцент, в ефира на "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"В България наистина има една много интересна ниша за развитие на музикалната индустрия като цяло. Затова избрах да се завърна и да създам музикално студио тук, за да променя статуквото и да допринеса за създаването на световен клас музика, с която българите да се гордеят, че един ден ще имат изпълнителни като Дейвид Гета и Калвин Харис".

От разговора стана ясно, че през последната година музикалният бранш се развива изключително добре и според Станислав Вълев това се дължи отчасти на нарастването на интерса към абонаметни музикални приложения като Spotify.

"Всички големи брандове през последната година инвестираха в промяна на цялостните им студия и това ще допринесе за все по-качествена музика в бъдеще".

Музикалният продуцент сподели, че преди да реши да се завърне в България, е прекарал 11 години в Дания.

"Скандинавците са много широкоскроени за нови идеии и музиката там е култура. Датчаните в частност са невероятни консуматори на това изкуство и постоянно се създава нова музика".

Повече за продуцентските планове на Станислав Вълев може да видите във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.