Затворените курорти в Австрия и Германия изпратиха чешките туристи в Банско

Ирина Никулчина, бивш състезател по биатлон и собственик на къща за гости, Бизнес старт, 25.02.2021

11:43 | 25 февруари 2021
Обновен: 11:43 | 25 февруари 2021
Автор: Радостина Ивчева

За първа година Банско наблюдава осезаемо присъствие и засилен интерес от чешки туристи. Заради затворените курорти в Австрия и Германия в Чехия се прави много голяма реклама на българските курорти и самите туристи са силно впечатлени от условията тук. Това заяви Ирина Никулчина, бивш състезател по биатлон и собственик на къща за гости, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Но все пак най-голямата част от туристите са българи, като те избират обикновено уикендите за каране на ски, каза гостът.

„През уикендите натоварването е около 30-40%“.

„Никой все още не може да каже какво ще се случи през март. Той винаги е бил предпочитан месец от скиорите, но сега всичко е в последния момент и пак се надяваме на пакетите за уикендите“, заяви Никулчина.

„Спадът в нощувките е около 20-30%, но голяма част от хотелите изобщо не работят…,а цените се намаляват, защото всички се съобразяваме с това, че карането на ски не е евтин спорт“.

Никулчина изрази надежда, че още с началото на следващия сезон през месец декември всички хотели ще могат да отворят врати и че това да бъде един по-добър сезон.

Относно развитието на българския биатлон гостът заяви, че има много млади надежди, но подготовката в момента е много трудна психологически.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.