Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

"Предай нататък - работилница за доброто" тази година помага на 13 дома за възрастни хора

Георги Малчев, управляващ директор на Xplora.bg; Ваня Ананиева, собственик на Езикови училища „Интелект“; Бизнес старт, 07.12.2020

10:43 | 7 декември 2020
Обновен: 12:01 | 7 декември 2020
Автор: Станислава Цветкова

Бизнес и доброволци помагат на хора в нужда в коледната инициатива „Предай нататък - работилница на доброто“ Зад нея стоят Георги Малчев, управляващ директор на Xplora.bg и Ваня Ананиева, собственик на Езикови училища „Интелект“. В предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова, двамата споделиха, че все повече корпорациите през последните години подкрепят различни благотворителни каузи.

Тази година „Предай нататък – работилница за доброто“ ще помогне на 13 дома за възрастни хора.

„В пандемията тези домове са едни от най-чувствителните групи – хората там не могат да излизат, имат си дворчета, в които да стоят през деня. По-рано през годината успяхме да закупим 9 беседки за тези дворчета, за да имат място за отдих на открито", каза Ананиева.  

Тя допълни, че всичките свободни ресурси тези месеци са били насочени към осигуряването на маски, дезинфектанти и предпазни средства за тези хора.

„Сега това, за което ни молят са много човешки и конкретни неща – топли анцузи, чехли, зимни обувки. Имаме нужда от печка и съдомиялна също. Нещата са абсолютни конкретни и са съобразени с нуждите на всеки дом“.

Малчев коментира, че всеки, който иска да се включи в инициативата, може да прецени дали да се включи чрез дарение на продукт, от който има нужда или чрез парично дарение. 

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости в „Бизнес старт“ можете да видите тук.