Tesla заговори за сливане с друг автомобилопроизводител

Бойчо Попов, Главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 02.12.2020

11:04 | 2 декември 2020
Обновен: 12:00 | 2 декември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заговори сливането на производителя на електрически автомобили с традиционни производители от бранша, но не спомена конкретни имена.Това заяви Бойчо Попов, Главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Госът заяви, че според Мъск след десет години ще бъде все по-необичайно да карате сами собствената си кола.

"Мъск е известен със своите смели съобщения. Още през юли 2020 г. той обеща на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай, че Tesla ще достигне ниво пет до края на годината - напълно автономно превозно средство, което може да се справи с всякакви пътни ситуации и не се нуждае от човешка намеса. Оттогава Tesla тества бета версията на своя автопилот „Fully Self Driving“ (FSD), но тя далеч не е самоуправляваща се кола".

Попов коментира също, че във вътрешнофирмен имейл, че набиращите скорост акции на компанията му могат да бъдат „смачкани като суфле под чук“, ако инвеститорите започнат да се притесняват от способността на производителя на електрически автомобили да постигне очакванията за печалба.

Главният редактор на Investor.bg коментира и новината, че Salesforce.com  е сключила сделка за закупуването на софтуерния производител Slack Technologies за 27,7 млрд. долара.

Целия разговор вижте във видеото.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg