Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Владимир Николов: До два месеца ще имаме спортна зала на световно ниво

Давид Давидов, управляващ партньор в Garitage Park и съпрезидент на ВК "Левски"; Владимир Николов, съпрезидент на ВК "Левски"; Бизнес старт; 15.09.2020

11:12 | 15 септември 2020
Обновен: 15:25 | 15 септември 2020
Автор: Стефимир Гроздев

За да бъде успешен един спортен център, трябва да бъде намерен балансът. От една страна, изглежда логично една полуфункционална зала да бъде по-привлекателна, но когато става дума за много спортове, може да се загуби фокусът. Това заяви Владимир Николов, съпрезидент на ВК "Левски", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

От разговора стана ясно, че след откриването на спортен център Garitage Park предстои да бъде открита и залата "Левски София" към него.

"Много време бе вложено във внимателно планиране и предвиждане на необходимите финанси. Нашият основен бизнес са недвижимите имоти, а спортните съоръжения са ново направление и фокус", каза Давид Давидов, управляващ партньор в Garitage Park и съпрезидент на ВК "Левски".

Владимир Николов обясни, че е било предизвикателство да се намери решение за настилката на спортната зала. 

Двамата партньори отбелязаха, че влагайки средства в съоръженията, са имали за цел да постигнат резултат без компромиси.

По думите на Владимир Николов фитнесът и басейнът вече работят и са на изключително високо ниво.

"В Европа няма волейболни клубове, които да разполагат с такава база. Добавяйки и залата по начина, по който ще изглежда след два месеца, ще се съревноваваме с най-добрите в света", изтъкна той.

Гостите обясниха, че мотивацията и концепцията за създаване на комплекса е водена от два източника – да се осигурят възможно най-добри условия за волейбола, но и проектът да бъде превърнат в успешен бизнес инструмент, който да дава възможност за самоосигуряване на волейболния клуб.

Част от оборудването за залата е доставено от Северна Америка - САЩ и Канада.

По повод инвестицията в спортния център и планираната възвръщаемост Давид Давидов коментира, че вложението касае повече повишаване на стойността на проекта и неговата привлекателност, отколкото търсене на пряк бизнес интерес и модел на възвръщаемост. 

Вижте целия разговор във видео материала. 

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.