Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Експерт: Антикризисните мерки да са етап от дългосрочен план в подкрепа на бизнеса

Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес, Бизнес старт, 28.07.2020

11:30 | 28 юли 2020
Обновен: 12:21 | 28 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев

Социално-икономическите мерки за справяне с последствията от коронакризата у нас трябва да имат синергичен ефект с тези, които бяха обявени и тези, които предстои да чуем. Ние ги възприемаме като етап от това, което трябва да бъде адресирано по отношение на проблемите в бизнес средата у нас. Това каза Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Проблемът е, че в тази турбулентна среда невинаги може да се направи навреме оценка на въздействие и да се изчисли предварително ефекта". 

Негулова коментира, че мерките ще повишат потреблението по линия на подкрепата на пенсионерите, но няма да доведат до необходимия ефект. "Трябва да имаме хоризонт с мерки за една до три години. За да може бизнесът да планира своята стратегия за промяна и преструктуриране", заяви тя.

"Ще се насърчи потреблението в определени сектори, но това няма да разреши общия проблем на бизнес средата. Решенията трябва да се търсят в по-дългосрочен план", уточни Негулова.

Тя коментира, че някои мерки се случват изключително бавно. По думите ѝ времето се явява най-важният фактор в момента. 

"В настоящата ситуация малкият бизнес осъзнава своята роля, че трябва да бъде стабилната част от местните общности, тъй като трябва да продължава работата си и да създава добавена стойност".

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.