Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Фестивал представя иновативни образователни методи

Нели Керемедчиева, организатор на събитието "(не)Възможното образование", Бизнес старт, 23.07.2020

11:15 | 23 юли 2020
Обновен: 13:03 | 23 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев

Целта на фестивала "(не)Възможното образование" е да покаже колко разнообразни образователни подходи съществуват и се практикуват по целия свят. Това каза Нели Керемедчиева, организатор на събитието "(не)Възможното образование", в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Тази година е третото издание на фестивала. В три поредни години показваме най-различни подходи, които може да се използват от всеки учител".

Керемедчиева обясни, че тази година изданието ще се фокусира върху важността на играта в образователния подход към децата.

"Играта има ключово значение за развитието на всеки човек. В детската възраст тя има най-голямо значение. В детска възраст играта е основният начин, по който децата се свързват със света, опознават себе си и околните".

Според нея възрастните трябва да си дадат сметка за важността на играта. "Когато знаем какво е важно за детското развитие, ще може да се включва не само в образователната система, но и от родителите. Важно е родителите да са наясно какво трябва да присъства в образованието на техните деца", допълни тя.

"Играта не е просто забавление, тя е изследване, проучване и иницииране на самостоятелни дейности. Става дума за проектно-базирано учене, което развива изключително много умения в децата".

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости в "Бизнес старт" вижте тук.