Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Дистанционното обучение трябва да продължи заради високата му ефективност

Доц. д-р Тодор Ялъмов, заместник-декан на Стопанския факултет в СУ, Бизнес старт, 17.06.2020

10:36 | 17 юни 2020
Обновен: 12:47 | 17 юни 2020
Автор: Цветан Кръстев

Шокът от пандемията революционира и промени образователната система. От 15 години говорим, че новите технологии трябва да влязат в образователната система и това сега се случи. Важно е дистанционното обучение да продължи и в нормални времена, тъй като технологичните промени донесоха предимно позитиви. Това каза доц. д-р Тодор Ялъмов, заместник-декан на Стопанския факултет в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова

"С технологиите стана по-прозрачно кой какво прави. Имаше сериозна психологическа бариера сред учителите заради технологиите. Сега някои от най-големите критици видяха, че технологиите могат да са им много полезни и да свършат много повече работа с тях".

Ялъмов заяви, че опитът му показва, че някои деца са учели повече дистанционно, отколко при физически посещения. Според него е необходимо учителите не само да прегърнат технологиите, а да прегърнат и игрите. "Твърде голямата сериозност пречи на ефективността и мотивацията", допълни той.

"С играта Minecraft може да се учат почти всички предмети. Това е изключително ефективен начин децата да учат от вкъщи. Нужно е да се вкара по-голям елемент на игровизация в училище".

По думите му игровизацията е необходимо да се въведе за всички ученици до 12-ти клас. "В момента с игри дори се набира персонал. Подобна практика има в Siemens. Игровизацията е световен тренд в бизнеса и образованието", заяви Ялъмов.

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.