Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Apple ще предлага част от продуктите си чрез своя лизингова услуга

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 08.06.2020

11:10 | 8 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Американският технологичен концерн Apple се подготвя да позволи на клиентите да купуват много от неговите продукти, включително iPad, Mac и AirPod, на месечни вноски чрез своята кредитна карта Apple Card. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов

“Технологичният гигант от Купертино, Калифорния, планира да въведе услугата през следващите седмици”, посочи Попов, като се позова на информация на запознати източници. Той обасни, че предложението ще позволи на клиентите да купуват продукт чрез Apple и да разделят разходите за него в няколко месеца с безлихвени плащания.

“Компанията ще предложи 12-месечен безлихвен план за плащане за iPad, Mac, Apple Pencil и клавиатури за iPad, както и за монитора Mac XDR, и шест месеца без лихви за AirPods, Apple TV и HomePod”. 

“Плащанията ще се управляват чрез секцията Apple Card в приложението Wallet на iPhone, а таксите ще се добавят към месечната сметка на Apple Card”, каза още Попов.

Той отбеляза, че програмата е подобна на тази на операторите, които продават телефони и други продукти, предлагайки на потребителите още една възможност да закупуват тези артикули с месечни плащания.

Вижте целия коментар във видео материала.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.