Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Юлиан Софрониев: 25-35% от капитала на Биодит ще се търгуват на борсата до 3 години

Юлиан Софрониев, главен изпълнителен директор на Биодит, Бизнес старт, 04.06.2020

10:52 | 4 юни 2020
Автор: Магдалена Иванова

До три години планираме 25-35% от капитала на Биодит да се търгуват на Българска фондова борса, заяви главният изпълнителен директор на компанията Юлиан Софрониев в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Биодит е първата компания, която е подала документи за листване на Пазара за растеж на МСП.

След планираното набиране до 1 млн. лв. се очаква впоследствие да бъдат направени и вторични увеличения на капитала, обясни Софрониев.

„Около 7,8% от капитала на Биодит пускаме сега, като всички текущи акционери нямат право да продават акциите си в следващите 12 месеца“.

„Освен това като изпълнителен директор аз поставям рекорд с блокирането на акциите си да не ги продавам в следващите 24 месеца“, каза още изпълнителният директор на дружеството.

По думите на Юлиян Софрониев пазарната капитализация на Биодит в момента е 12.28 млн. лв., а при успешно увеличението на капитала се очаква да е над 13 млн. лв.

Очакванията са 95% от набраните средства да бъдат използвани за продажби и маркетинг. От компанията отчитат ръст от 3 пъти на запитванията от страна на хотели във връзка с предоставяните от тях услуги.

„В условията на пандемия производството не е спирало, дори напротив, пандемията помага на технологичните компании, имаме запитвания от индустрията, от големи бизнес сгради“.

„За 2021 г. планираме нова емисия и излизане на печалба“, каза още Юлиан Софрониев.

Още по темата за предстоящото публично предлагане на акции, развитието на безконтактните технологии и предстоящото развитие на Биодит гледайте във видеото.

Разговорът в студиото и текстът не са препоръка за взимане на инвестиционно решение. 

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.