Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ако коронавирусът е създаден умишлено, това е биологично оръжие

Аспарух Карастоянов, вицепрезидент на Американо-българския бизнес център, председател на Мароканско-българска търговско-промишлена палата, Бизнес старт, 11.05.2020

10:24 | 11 май 2020

Ако коронавирусът е създаден умишлено, това е престъпление и трябва да го възприемаме като биологично оръжие, заяви Аспарух Карастоянов, вицепрезидент на Американо-българския бизнес център и председател на Мароканско-българска търговско-промишлена палата, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

По думите на Карастоянов следващият месец и половина – два ще са критични за икономиките, но и ще са много важни да се види на къде ще върви светът.

„Доброто представяне на борсите в САЩ показват, че възстановяването ще е по-бързо“.

„Ще бъде интересно да се види какво ще се случи с Беларус заради тяхното отношение към коронавируса, като ако в страната ситуацията се задържи нормална и данните са им коректни, ще дойде въпросът защо е било нужно да има толкова ограничителни мерки в други държави“, смята гостът. 

Аспарух Карастоянов обясни, че и в създалата се ситуация се наблюдава изключително влошаване на отношенията между САЩ и Китай.

По отношение на тезата, че вирусът е създаден в Ухан и Китай не е предприел достатъчно мерки да го спре, Карастоянов смята, че е справедливо разследването да стигне до края.

Повече по темата за отношенията между САЩ и Китай вижте във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.