Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Коронавирусната криза ще доведе до трайни промени в образователната система

Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България, Бизнес старт, 08.04.2020

11:05 | 8 април 2020
Обновен: 19:43 | 5 юни 2020
Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дигитализацията на образователния процес, продиктувана от коронавирусната криза, ще доведе до трайни промени в обучението. Това заяви Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.

"Наблюдава се много по-голяма ангажираност сред онези, които избират да учат", посочи Стойчева, като изтъкна ролята на учителите.

“Можем да определим учителите като новаторите на съвремието. Те реагираха много бързо на създалата се ситуация”.

Според експерта ситуацията дава възможност образователната система да се насочи към ползите от развитите технологии, с което да се подобри и персонализира процесът на учене. “Ключово е да се запази добрата връзка на общуване”, посочи тя.

По думите на Стойчева вече се променя и начинът на взаимодействие между различните членове в обществото. “Може би това ще създаде нова форма на партньорство между образованието и бизнеса, което е необходимо и за двете страни”, смята гостът.

Стойчева разказа за работата на стартъп, в рамките на програма на JA България, относно създаването на термокамера, която може да помогне за откриването на случаи на хора, които са напът да бъдат заразени с коронавирус. "Това решение се валидира и се тества... То може да се използва и по-нататък за превенция на различни болести", обясни тя.

Вижте повече във видео материала.