Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

SpaceX пусна нов инструмент за резервации за Falcon 9

Бойчо Попов, главен редактор на investor.bg, Бизнес старт, 06.02.2020

11:28 | 6 февруари 2020
Снимка: Wolfram Schroll/Bloomberg
Снимка: Wolfram Schroll/Bloomberg

SpaceX има нов инструмент за резервации за своята ракета Falcon 9. Полетът струва повече от 60 млн. долара. Клиентите могат да се възползват от предложение за споделяне на пътуването от 1 млн. долара. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова

Клиентите могат да изберат желаната орбита, като наличните дати започват от юни. После трябва да се изберат килограмите, които клиентът иска да прати в Космоса, обясни още Попов. 

Застраховката е на стойност до 2 млн. долара. След всичко това желаещият трябва да въведе номера на кредитната си карта и да предплати поне 5 000 долара - обясни процедурата той. 

Коронавирусът изтри и част от огромния ръст на акциите на Tesla. 

Главният редактор на Investor.bg посочи и че американският производител на чипове Qualcomm е отчел ръст на приходите от продажби от 5% през първото си фискално тримесечие, тъй като по-силните продажби на смартфони са засилили бизнеса с лицензиране на технологии.

Разпространението на коронавируса може да отнеме част от блясъка от година, която включва премиерите на много телефони от висок клас, каза той.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.

Гледайте целия коментар във видеото.