Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Tesla остави Wall Street в страхопочитание

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 05.02.2020

11:14 | 5 февруари 2020

Само за минути след отварянето на фондовата борса във вторник акциите на Tesla поскъпнаха със 17%. Което може да звучи изключително, ако не беше фактът, че предишния ден те добавиха 20% към стойността си, но също така поскъпнаха с 10% за един ден през миналата седмица и със 7% и 10% в седмицата преди това. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

Към момента на затваряне на пазара във вторник книжата на концерна натрупаха 112% ръст за тази година, оставяйки Wall Street в страхопочитание и давайки на производителя на електрически превозни средства пазарна стойност, по-голяма от тази на General Motors, Fiat Chrysler Automobiles NV и Volkswagen, взети заедно, коментира Попов. 

"Не е изненадващо, че на Wall Street е налице много почуда и страхопочитание по отношение на ралито - нито една друга акция от Nasdaq 100 не е спечелила дори една четвърт от началото на 2020 г." 

Кръстоносният поход на Walt Disney за превръщането му в стрийминг гигант започва бързо да носи плодове, коментира още Попов.

Абонатите на новата онлайн услуга Disney+ нараснаха до 28.6 милиона до началото на февруари, което предполага, че компанията, основана преди близо век, може да предизвика Netflix Inc. на препълнения пазар за онлайн телевизия. Според Bloomberg Consensus анализаторите са прогнозирали общо 20.8 милиона до края на годината, посочи журналистът.

Още новини от света на технологиите можете да четете на Investor.bg

Целия разговор гледайте във видеото