Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Разместване в клуба "1 трлн. долара" за часове

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 03.02.2020

10:26 | 3 февруари 2020
Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос. Снимка: Andrew Harrer
Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос. Снимка: Andrew Harrer

Американският онлайн търговец Amazon беше в клуба на компаниите с пазарна стойност над 1 трилион долара само за няколко часа. Акциите на Amazon поскъпнаха със 7.4% в петък, което отразява трансформацията на компанията от показваща известна незаинтересованост към печалбата фирма в гигант, който генерира изобилен кеш. След това обаче акцията остана на 8 цента от пазарната оценка за трилион долара. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова

"Базираната в Сиатъл компания прекара голяма част от петъка над този крайъгълен камък, но затвори с обща стойност от 999,96 милиарда долара, след като отрицателните настроения предизвикаха разпродажби в края на деня", посочи той.

"Все пак за Amazon е налице голям ентусиазъм сред инвеститорите, което предполага, че компанията е готова да прекрачи този праг и да остане там заедно с други гигантски технологични компании", каза журналистът.

Попов обясни, че Apple и Microsoft имат пазарни стойности от над 1 трилион долара. 

"Alphabet също беше в елитния клуб в началото на деня в петък, но падна под границата, след като акциите ѝ се обезцениха с 1,5%".

Попов коментира и новината, че след последните си успехи с Tesla главният изпълнителен директор на ветерана в електрическите автомобили Илон Мъск пусна своя собствена песен. 

Песента му „Don’t Doubt Ur Vibe“ е достъпна на Soundcloud и Spotify. 

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.

Целия коментар може да чуете във видеото