Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Отворените офис пространства губят актуалност заради лошия ефект върху продуктивността

Арх. Павел Янев, основател на архитектурно студио ALL in STUDIO, Бизнес старт, 31.10.2019

10:18 | 31 октомври 2019
Арх. Павел Янев, основател на архитектурно студио ALL in STUDIO. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Арх. Павел Янев, основател на архитектурно студио ALL in STUDIO. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Комуникационните точки в офис пространствата ще претърпят промяна. Тези отворени пространства занапред няма да са толкова актуални. Според много изследвания и анализи напоследък продуктивността на служителя е по-ниска в "open space", отколкото в по-малки пространства. Това мнение изрази арх. Павел Янев, основател на архитектурно студио ALL in STUDIO, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

В разговора бе отбелязано, че архитект Павел Янев е спечелил престижната европейска награда за „Най-добър интериорен дизайн на частна резиденция“ в рамките на The European property awards 2019-2020.

"Проектът е контрастен на фона на това, което се вижда на пазара. При голям обем успяхме да постигнем и пълна реализация на детайлите".

Гостът посочи, че в условията на нашия бит липсва достатъчно квадратура за дрешници, например. Той уточни, че сградите след 90-те години се проектират на кутиен принцип.

"Въпросът не е в квадратурата на пространството, а в правилното му подреждане, защото се виждат и големи квадратури с нулева функционалност".

Архитект Янев каза още, че умните сгради вече навлизат у нас. 

Гостът потвърди и че бумът на аутсорсинг индустрията у нас е създал допълнителна работа за архитектите.