Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Анализатори са напът да съборят пазарната оценка на WeWork

Технологичен коментар на Бойчо Попов, гл. ред. в Investor.bg, „Бизнес старт“, 09.09.2019 г.

10:31 | 9 септември 2019
Анализатори са напът да съборят пазарната оценка на WeWork

Американският стартъп за предлагане на офис решения по целия свят е изправен пред едно огромно разочарование преди появата си на фондовата борса, след като стана обект на остра критика от анализатори, предвещаващи сериозен провал на IPO-то. Това е основният акцент в технологичния коментар на главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов за сутрешния блок „Бизнес старт“.

Корпоративната стойност на WeWork може да падне до под 20 млрд. долара, което е с повече от 50% по-ниско от първоначалните прогнози за 47 млрд. долара.

Анализите дори застрашават първичното публично предлагане на компанията на Адам Нойман и не е изключено проектът да бъде отложен в очакване на по-подходящи пориви на инвестиционния вятър.

Apple междувременно се готви за традиционното си шоу, на което всички с интерес очакват официалната поява на най-новия iPhone.

Прогнозите са, че следващото поколение на смартфона ще заложи на по-добра камера, по-мощен процесор и нова цветова гама за екстериора, с което iPhone да възвърне позициите си на световния пазар.

Още за проблемите пред WeWork и какви изненади се очакват около представлението на Apple може да научите от видеото.