Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Овергаз Инк. търси алтернативен доставчик до средата на годината

Бизнес старт, 24.02.2016

08:44 | 24 февруари 2016
Обновен: 09:02 | 24 февруари 2016
Автор: Севделина Илиева
Светослав Иванов, зам.-изп.директор на Овергаз Инк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Светослав Иванов, зам.-изп.директор на Овергаз Инк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Продължаваме да търсим алтернативен източник на доставка и предполагам, че до средата на годината ще успеем да се справим с тази задача. В момента сме принудени от обстоятелствата да купуваме от обществения доставчик "Булгаргаз" и възможностите за гъвкавост са много по-малко. Алтернативният източник при всички случаи ще доведе до намаляване на цената. Това заяви Светослав Иванов – зам.-изпълнителен директор на „Овергаз Инк.“ в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Той подчерта също, че компанията има действащ договор с "Газпром" до края на 2019 и в момента текат преговори дали ще бъдат възобновени доставките. Затова е най-вероятно тя да използва няколко източника за доставка на газ.

Българските домакинства, които са сменили електрическа енергия с газ, средно са спестили по 1000 лв. 

Иванов каза също, че интересът на клиентите расте с увеличаването на разликата в цените на тока и природния газ. По думите му най-сериозният въпрос е от къде идват парите за първоначалната инвестиция - за закупуване на газов бойлер, газов котлон, газовата инсталация. "Очакваме в най-скоро време да имаме възможност за усвояване на грантови средства", допълни той.

Вижте повече във видеото: