Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Русев: В България има активна предприемаческа екосистема

Фондацията Webit представи страната ни на икономическия форум в Давос

08:57 | 28 януари 2016
Обновен: 09:12 | 28 януари 2016
Автор: Севделина Илиева
Русев: В България има активна предприемаческа екосистема

Предприемаческата екосистема в България е изключително активна и целенасочена. Стабилността в страната изпраща достатъчно добри сигнали към инвеститорите. Това обяви предприемачът и председател на Webit Пламен Русев в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Фондацията бе единственият представител на България на Световния икономически форум в Давос тази година. Русев открои значимостта на събитието като място, на което се събират световните лидери и водещи предприемачи и обясни, че се е включил с идеята да покаже, че България е привлекателно място за инвестиции и правене на бизнес, а талантите в технологичната сфера все още са тук и се връщат.

Динамиката в Давос е изключително различна от всички останали места. Това е избирателен форум, членството в който върви със сериозни инвестиции от държавите всяка година. Държави плащат десетки и стотици милиони, за да бъдат включени и темите, които ги вълнуват да бъдат обсъждани.  

Според предприемача неучастието на България във форума през всички тези години означава, че страната ни няма програма, която да иска да сподели пред света. Тази година Webit постави индустрията като водещ сектор за България. 

Вижте повече в следващото видео: