Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Битка за пари и слава: Усик се завръща, но ще спре ли Динамита от Гринуич?

Веселин Коларов, редактор на Gol.bg, "Бизнес старт", 24.08.2023 г.

13:20 | 25 август 2023
Обновен: 16:18 | 25 август 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

В събота вечерта световният шампион  на WBA, IBF и WBO в тежка категория Олександър Усик се завръща на ринга за първи път от година. Това коментира редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" с водещ Роселина Петкова.

"Непобедният украинец ще се изправи срещу Даниел Дубоа във Варшава. След като отне поясите на Антъни Джошуа и преговорите с Тайсън Фюри се провалиха, Усик не се е боксирал точно 12 месеца. Битката ще бъде най-голямото изпитание в 6-годишната кариера на Дубоа. Боецът от Гринуич има 19 победи, 18 от които с нокаут, като единствената му загуба е от неговия сънародник Джо Джойс през 2020 г. Тогава Дубоа водеше в резултата, но беше принуден да се оттегли в 10-ия рунд заради фрактура на очната кухина", каза Коларов, след което говори и за наградните фондове.

"Проумотърът на Усик - Олександър Красюк, вече обяви, че те спечелиха наддаването, след като са предложили 8 млн. долара, докато офертата на Франк Уорън е била 5,6 млн. долара. Разпределението ще бъде 75/25 в полза на украинеца. Това означава, че Усик ще спечели около 6 млн. долара, а Дубоа около 2 млн. долара. Това ще бъде и първа битка на Дубоа с новия треньор Дон Чарлз, а Франк Уорън е сигурен, че британецът, с прякор Динамита, може да поднесе изненадата", каза още Коларов.

Вижте повече за мачовете на Левски и Лудогорец в Европа, както и за наградните фондове на Световните първенства по лека атлетика и баскетбол във видеото.  

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.