Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Meta разработва чатботове с AI, за да ангажира своите потребители

Елена Кирилова, технологичен редактор в Investor.bg, в "Бизнес старт", 27.07.2023

12:35 | 1 август 2023
Обновен: 12:52 | 1 август 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Meta Platforms, компанията собственик на Facebook планира да разработи няколко чатбота с изкуствен интелект (AI), които да се представят за популярни личности и да водят разговори с нейните близо 4 млрд. потребители. В момента тя разработва прототипи на чатботовете, които служителите на компанията наричат персони. Това каза Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в своя коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Meta е проучила пускането на чатбот, който говори като Ейбрахам Линкълн или друг, който се представя за сърфист и дава съвети за пътувания. 

Възможно е чатботовете да бъдат пуснати още през септември, а целта им е да представят нови функции за търсене и да дават препоръки, както и да бъдат забавен продукт, който да ангажира потребителите.

Освен да повишават ангажираността, тези алгоритми могат да събират и огромни количества данни за интересите на потребителите, което може да помогне на Meta да ги таргетира с по-подходящо съдържание и по-релевантни реклами. 

Преобладаващата част от приходите на компанията идват именно от реклами, така че този ход може да се окаже изключително важен за нея, въпреки че може да повдигне множество въпроси свързани с поверителността, каза още Кирилова.

Какви ще бъдат цените на новото поколение iPhone 15 и какви други промени ще предлагат те?

Вижте целия коментар във видеото.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.