Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Трима висши мениджъри напускат VMware преди финализирането на сделката с Broadcom

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, в "Бизнес старт", 13.12.2022

12:12 | 13 декември 2022
Автор: Галина Маринова

Трима висши мениджъри напускат VMware, компанията за корпоративен софтуер, която Broadcom иска да придобие за 61 млрд. долара, разкри лидерът на компанията в бележка до служителите. Това каза Елена Кирилова, Investor.bg, в своя технологичен коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Главният изпълнителен директор на VMware Рагу Рагурам е казал, че старши вицепрезидентът за облачната инфраструктура Марк Ломайер, вицепрезидентът на приложенията и управленския бизнес Аджей Пател, както и вицепрезидентът по сигурността Том Гилис се оттеглят от компанията, допълва WSJ, която е успяла да разгледа бележката.

През май Broadcom заяви, че планира да придобие VMware като част от по-широките усилия на компанията за чипове в сферата на софтуера. VMware почти ще утрои размера на софтуерното подразделение на Broadcom и ще отговаря за близо 49% от приходите на компанията. Сделката очаква регулаторно одобрение.

„Както се случва по време на подобни преходи, част от директорите решават да продължат в друга посока“, гласи вътрешната бележка. „И тримата държаха лидерски позиции от няколко години и имаха толкова силно влияние върху бизнеса“.

Говорителка на VMware е потвърдила рокадите и посочва, че компанията е избрала хора, които да ги заменят.

Федералната търговска комисия в САЩ търси информация за компаниите във връзка със сливането им, сочат по-ранни документи до регулаторите.  

Broadcom очаква периодът на разглеждане на споразумението да бъде удължен на много места по света, обяви главният изпълнителен директор Хок Тан пред анализатори миналата седмица. Сделката вече получи зелена светлина в Бразилия, Канада и Южна Африка. Тан твърди, че все още очаква придобиването да бъде финализирано през фискалната 2023 г. на компанията, която продължава до следващия октомври.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия коментар във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.