Домовете ни стават все по-малки, по-динамични и съчетават все повече функции

Мила Владиславова, интериорен дизайнер, в "Talk24: Residential Places & Offices", 21.04.2024

21:30 | 21 април 2024
Обновен: 21:15 | 22 април 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Дизайнът на жилищата се променя заедно с хората. Домовете стават все по-малки, въпреки че съвременния човек живее на много по-голяма площ в сравнение с предците ни от преди 100 години, защото числеността на едно семейство намалява. Това каза интериорният дизайнер Мила Владиславова в рамките на специалния мултиплатформен проект Talk24: Residential Places & Office на Bloomberg TV Bulgaria с модератор Калина Донкова. 

"Домовете стават все по-динамични и съчетават все повече функции. В една по-малка квадратура трябва да съберем и домашния офис, и място за децата, място за домашния любимец". 

Начинът, по който изглежда и се чувства едно пространство, е пряко свързан с психичното здраве и оказва влияние на целия ни начин на живот. 

Хората в България все по-често се обръщат към услугите на интериорните дизайнери, не само за собствените си жилища, но и при проектирането и обзавеждането на жилища с инвестиционна цел, каза още събеседничката. "Причината е, че разбират, че един професионално направен базов проект ще спести много проблеми и разходи в бъдеще. Добрият проект спестява и след това проблемите, които биха възникнали в процеса на довършителните работи". 

Какъв е пътят от проекта през ремонта до завършения облик на дома? Каква е естетиката, към която има предпочитания съвременния българин?

Целия коментар вижте във видеото. 

Проектът се осъществява със специалната подкрепа на Национална асоциация на строителните предприемачи, Green Energy Supplier, Ennovaty, Verrsus и The Project.

Медийни партньори на мултиплатформения проект са Investor.bg, Dnes.bg и Money.bg.