Благотворителна кино прожекция за деца във Варна: Инициатива за развлечение и образование

09:30 | 29 август 2023
Обновен: 09:34 | 29 август 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Фондация „Св. Св. Константин и Елена“
Снимка: Фондация „Св. Св. Константин и Елена“

Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ с радост обявява инициативата „Изкуството днес – за възможностите утре“ кампания за благотворителна прожекция на филм за децата и тийнейджърите на Варна.

Съзнавайки важността на културните събития за децата, Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ е инициатор на благотворителна прожекция на филм, който се стреми да предостави вълнуващо преживяване, което съчетава забавление и образование. Филмът „КРАЛ“ ще се излъчи на 17 септември 2023 г. от 11:00 часа в зала 2 на Фестивален и конгресен център – Варна, входът е свободен.

Инициативата има за цел да подпомогне развитието на филмовата култура сред младите поколения, като се насърчава интересът към кино и творчество. Фондацията вярва, че децата ще бъдат вдъхновени да развият своята креативност и въображение, да се интегрират и социализират. Тази кампания е в подкрепа на децата в неравностойно положение от ЦНСТ „Изгрев“, ЦНСТ „Другарче“ и Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня – институции, които Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ от години подпомага с различни инициативи и проекти, насочени към образователно и творческото развитие на деца в риск.

Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ е благодарна на партньорите от ФКЦ – Варна, Бета филм и за финансовата подкрепа на А1, които помагат за осъществяването на тази инициатива.

"Кинг (2022)", приключенска комедия, Франция, 2022;

реж. Давид Моро, с Жерард Дармон, Лу Ламбрехт, Лио Лорлеак, Тибо де Монталамбер, Клементин Берт.

Дублиран на български език.