В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Какъв ще е ефектът от сделката на "Монбат" за придобиването на STC?

Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор и председател на СД на Монбат АД, В развитие, 23.08.2019

Компании като STC са малко в Европа и те са много интересни от гледна точка на един от нашите основни бизнеси – рециклирането на акумулатори и олово. Надявам се през следващите години да има бум на тази фирма, тя ще работи за нашите 4 завода, но ще продава и решения за трети страни. Това каза Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор и председател на СД на Монбат АД, относно решението на българската компания да придобие италианската фирма STC в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

STC беше нужна на „Монбат“, за да се се справи с конкуренцията. Надявам се това да си проличи и още в началото на следващата година да имаме много добри резултати, коментира Бобоков.

„Монбат“ се позовава на прогнозите на най-реномираните организации в света, които следят оловото. Една от тях е Международната организация за цинк и олово. Върху нея се базират всички банкови прогнози за металите. Те предвиждаха стабилност на цената, а тя спадна с над 30%".

Това показва, че трудно може да се прогнозира накъде отива борсовата цена, заяви той.

Той говори и за спада на акциите на „Монбат“ на БФБ. Според него Българската фондова борса не е критерий за качеството на акциите.

"Инвеститорите очакват да видят реалния ефект от инвестициите ни. Имаме много проекти. Трябва да направим степенуване. Ще бъдем една от първите фирми в света, която ще произвежда биполярни батерии".

Вижте целия разговор във видеото. 

Последни новини
Още от В развитие