В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Какъв е потенциалът на онлайн търговията за България и Румъния?

Никола Илчев, създател на еCommerce Academy, „В развитие“, 23.05.2019 г.

Най-младите членки на ЕС през 2018 г. попадат в топ 5 на най-динамичните пазари за онлайн търговия в Европа, което свидетелства за неразвитата ниша и безспорния ѝ потенциал. Какви са възможностите в детайли коментира създателят на eCommerce Academy Николай Илчев в разговор с Вероника Денизова за предаването „В развитие“.

„Причината за по-динамичното развитие на онлайн търговията у нас и в Румъния е в това, че в Западна Европа не е нещо ново и модерно, а е установен метод за търговия“.

Българските мебели, дрехи и обувки се радват на най-добър успех в северната ни съседка, смята още Илчев. Той отчита също така, че румънците харчат малко повече пари от българите, което е и единствената разлика между двата пазара.

„Манталитетът на двете държави е сходен. Ако един български търговец има интерес да продава на румънския пазар, той вече е срещнал всички възможни пречки на родна почва. Единствената разлика е, че румънците харчат малко повече пари“.

Още по темата

Логистичните организации са достигна такъв етап на своето развитие, че търговците с лекота доставят своите продукти на международно равнище и то в рамките на няколко дни, отбелязва още Никола Илчев.

„Инфлуънс маркетингът представлява един по-сложен процес, защото резултатите обичайно се забавят. Той все пак е един ефективен метод за реклама“.

Инфлуеншърите са особено популярни в момента, тъй като мнозина разполагат с хиляди последователи в онлайн платформите. Представянето на един или друг продукт достига много по-бързо до потребителите, макар и реалните резултати да се забавят във времето, коментира Илчев.

Целия разговор на тема онлайн търговия можете да видите по-горе.

Последни новини
Още от В развитие