UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Noble Hire: Още ли рОботиш?

Георги Иванов, Любомир Шишков и Калоян Тошев, съоснователи на Noble Hire, UpDate, 23.06.2019 г.

Георги Иванов, Любомир Шишков и Калоян Тошев, съоснователи на Noble Hire, UpDate, 23.06.2019 г. Георги Иванов, Любомир Шишков и Калоян Тошев, съоснователи на Noble Hire, UpDate, 23.06.2019 г.

Още ли рОботиш? Този закачлив слоган може да се види по билбордове на столичния булевард "България" от няколко месеца насам. Ако мислите, че се рекламира страница за обяви на работни места, не сте прави, но сте близо до отговора. 

Става дума за реклама на българския стартъп Noble Hire - платформа, която позволява на бизнеса да открива по-лесно съответните специалисти, от които им нужда, както и да осигурява възможно най-широк достъп до информация на кандидатите за работа.

На фона на постоянните затруднения на технологичния бизнес да намира таланти и да ги задържа, серийният предприемач Георги Иванов предлага услуга, която да реши проблема с намирането на "правилните хора" и "правилната работа" в технологичния бранш. Така се ражда Noble Hire - като алтернатива на големите интернет портали за набиране на персонал. Разлика с тях разбира се, има. И тя е, че не всеки може да пусне обява за свободна позиция в своята организация. В самата Noble Hire правят подбор на компаниите, които могат да търсят хора през нея.

Редакторът на неделното издание на предаването UpDate Мина Огнянова разговаря с тримата съоснователи на компанията Георги Иванов, Любомир Шишков и Калоян Тошев, за да разкажат малко повече за своето решение пред кадровите проблеми на бизнеса и защо е нужен този подбор.

„Освен че хората могат да кандидатстват за дадена позиция за работа, те могат да препоръчат човек, ако не се чувстват подходящи, но имат близък с нужните познания. 

Noble Hire дава гаранция на компаниите – в случай че служителите не се задържат на новата си позиция за определен период от време, стартъпът връща парите на работодателите. Срокът е шест месеца, ако става дума за човек, нает през платформата, и три месеца, ако е нает чрез препоръка. 

Всяка една компания, представена на платформата, получава изключително подробно описание на дейността, амбициите и постиженията си, за да може човек, който търси работа, да се сдобие с цялата нужна информация преди да се убеди, че мястото му е именно там. Сегашната система отнема на хората няколко месеца, преди да разберат всичко необходимо за своя работодател и прекалено често това води до негативни резултати. Noble Hire спестява именно това време.

Още по темата

„Компаниите осигуряват финансовото възнаграждение на хората, които правят успешни препоръки. Те така или иначе плащат на различни агенции, за да им търсят подходящи служители. Ние гарантираме коректното отношение в тази насока“, казва Шишков.

Работата на HR агенциите се измества изцяло от възможностите на стартъпа, като със системата за поощряване се гарантират далеч по-ценни кадри за бизнеса. Идеята се базира на това, че получаваш награда за добре свършената работа.

Повече подробности за Noble Hire може да научите от видеото.

Последни новини
Още от UpDate