Нова разплащателна технология при онлайн пазаруването

Тя ще измести традиционния процес с паролите

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

В Европа навлиза нова разплащателна технология, която използва биометрични данни като пръстови отпечатъци и лицево разпознаване за доказване на самоличността на потребителя. По този начин традиционният процес с паролите бива изместен и онлайн пазаруването ще бъде опростено. Това съобщиха от Mastercard днес, 5 октомври.  

Очакванията са тези технологии да се разпространят поетапно на глобално ниво през 2017. Те вече са преминали успешен тестови период в САЩ и Канада и сега предстои да бъдат въведени в 12 европейски държави - Дания, Чехия, Австрия, Белгия, Германия, Унгария, Холандия, Норвегия, Испания, Швеция, Великобритания и Финландия. 

"Разплащателната технология Identity Check Mobile намалява времето за идентификация при онлайн покупки, като в същото време повишава сигурността на картодържателите. Вместо да запаметяват пароли, потребителите ще имат възможност да докажат самоличността си чрез пръстови отпечатъци и лицево разпознаване чрез „селфи“ снимка от мобилното им устройство", посочват от компанията. 

 

Последни новини
Още от Акценти