Hugo Boss с дивиденти под прогнозираните

Модната къща със спад в печалбата

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

От Hugo Boss AG заявиха, че запазват миналогодишното ниво на дивидентите си, след като миналия месец се разделиха с управляващия си директор, заради серия от спадове в печалбите и неудачни стратегии.

Компанията възнамерява да изплати дивиденти от 3,62 евро на акция, също като миналата година, заявиха днес от германската модна къща. Прогнозите на Bloomberg бяха за 3,65 евро на акция. От компанията потвърдиха, че очакват слаб двуцифрен спад в оперативната печалба за годината заради слаби продажби в САЩ и Китай, където им предстои затваряне на около 20 магазина.

Клаус-Дитрих Ларс, който управлява Hugo Boss в продължение на 8 години, се оттегли на 25 февруари, след като фирмата обяви, че понижава прогнозните си печалби за втори път в рамките на шест месеца. Томас Шове, анализатор от Citigroup, пише, че макар стратегията на компанията за повишаване на ценовия клас и разширяването в сектора на дамските облекла да е смислена, отстъпките и от двете страни на ценовия спектър и евентуалното продължително търсене на заместник на Ларс изглеждат обезпокоително.

Анализаторите твърдят, че продължаващия срив на азиатския пазар доведе до намаляване на цените, което не допринася за поддържането на имиджа на Boss като луксозна марка.

Последни новини
Още от Акценти