Разнопосочна търговия на борсите в Азия след дългия уикенд

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 23.04.2019

Азиатските акции отчитат разпопосочно представяне, като всички регионални пазари отново са отворени след дългия уикенд. Това каза Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

В Австралия индексът ASX 200 се покачи над 6300 пункта, докато цените на акциите в Токио и Сеул се колебаят. Индексът Hang Seng отчита спадове, предизвикани от поевтиняването на книжата на финансовите компании и тези в сектора на недвижимите имоти“.

Китайските пазари остават под натиск, като индексът Shanghai Comp задълбочава спадовете си от понеделник, докато инвеститорите оценяват последиците от сигналите за по-малко стимули на законодателите в Пекин и опасенията за риск от балон на активите, отбеляза Камарудин.

„В целия регион цените на акциите на енергийните компании са водачи в ръстовете, следвайки продължителното покачване в цените на петрола до близо 6-месечни върхове, след като САЩ изключиха продължаване на освобождаването от санкции за някои страни върху вноса на ирански петрол“.

Вижте целия коментар във видео материала. 

Последни новини
Още от Пазари