Претендентите за президент от Демократическата партия вече официално са двама

Тулси Габард прекрати кампанията си и обяви подкрепата си за Джо Байдън

Снимка: Erin Kirkland/Bloomberg Снимка: Erin Kirkland/Bloomberg

Конгресменът от Хавайските острови Тулси Габард прекратява кандидат-президентската си кампания, след като на всички досегашни избори тя събираше много слаба подкрепа, съобщава Bloomberg.

Габард обяви подкрепата си за Джо Байдън, който е другата номинация за президент на Демократическата партия. Най-добрият ѝ резултат бе в щата Ню Хемпшир, където тя получи 3.3%. По време на цялата си кампания тя събра едва 2 делегати от Американска Самоа.

„След изборите в сряда избирателите на Демократическата партия показаха, че бившият вицепрезидент Джо Байдън е човекът, който ще отстрани Тръмп“, коментира Габард в свое видео обръщение в социалната мрежа Twitter.

Така един срещу друг в президентската надпревара на Демократическата партия остават Бърни Сандърс и Джо Байдън.

Още по темата

Габард, която е ветеран от войната в Ирак, е представител на Конгреса от 2013 г. Нейната кампания бе с фокус против военните интервенции на САЩ в чужди държави. Тя често казваше, че опитът и от войната я е накарал да е против военните операции на Вашингтон в чужбина.

През януари Габард заведе дело срещу Хилъри Клинтън по обвинения за клевета. Във видео подкаст Клинтън нарича Габард руски агент. Доскорошният кандидат на Демократическата партия бе критикуван, тъй като заяви, че сирийският лидер Башар Асад не е военнопрестъпник. Тя се срещна с него през 2017 г.

Последни новини
Още от Новини