Блумбърг създава организация в подкрепа на Джо Байдън

Дружеството ще оперира в шест щата, а основната цел е победа над Тръмп на изборите през ноември

11:55 | 6 март 2020
Снимка: EVA MARIE UZCATEGUI/AFP
Снимка: EVA MARIE UZCATEGUI/AFP

Американският милиардер Майкъл Блумбърг планира да основе нова организация с офиси в шест щата, за да помогне на Джо Байдън да победи Бърни Сандърс в изборите за номинация за кандидат-президент на Демократическата партия и впоследствие да отстрани Доналд Тръмп на вота през ноември, съобщава Bloomberg.

Също така новото дружество ще работи за избирането на демократи в надпреварата за Конгреса.

Името, бюджетът и обхватът на организацията още се структурират, но тя ще усвои офисите, които Блумбърг отвори за кампанията си, в Аризона, Флорида, Мичиган, Северна Каролина, Пенсилвания и Уисконсин, твърди запознат с процеса източник на Bloomberg.

Подробности за плановете на Блумбърг бяха публикувани първо във Washington Post, след като милиардерът се отказа от президентската надпревара, тъй като не успя да спечели достатъчно делегати на изборите във вторник, за да запази шансовете си за победа.

Hawkfish LLC, технологичният стартъп за реклами, който Блумбърг основа, за да конкурира онлайн кампанията на републиканците, ще продължи да съществува като отделно дружество.

Новата организация няма да може да се консултира с кандидат-президент относно решения за разходите.

Блумбърг обеща да предаде стабилната си инфраструктура, която изгради за своята кампания в ключови щати, на този, който спечели първични избори в Демократическата партия, за да победи Тръмп през ноември.

След като напусна президентската надпревара, бившият кмет на Ню Йорк изрази подкрепата си за Джо Байдън и обяви, че ще работи за неговата номинация.

„Няма да си тръгна от най-важната политическа битка в живота ми и се надявам, че няма да си тръгнете и вие“, отбеляза Блумбърг в своята емоционална реч пред симпатизантите си.

Блумбърг е основател и мажоритарен собственик на Bloomberg LP, компанията майка на Bloomberg News.