Директорът на Volkswagen призова за радикални промени в компанията

Според Херберт Дийс промените са необходими заради прехода към производство на електрически автомобили

Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс заяви на мениджърите в компанията, че най-големият производител на автомобили в света трябва да премине през радикална промяна, за да се справи с електрическия преход в индустрията, съобщава Bloomberg.

“Времето на традиционните автопроизводители свърши“, заяви Дийс на вътрешно събрание на компанията в четвъртък. „Volkswagen трябва да засили софтуерните операции, за да използва данни от автомобилите на бъдещето“, допълни Дийс. В речта си той отбеляза, че повишението на цената на акциите на Tesla е показателно за тенденциите в променящата се конкурентна среда.

Дийс е призовавал за сериозни промени в компанията и преди. Но последното му изявление засилва притесненията сред синдикатите, тъй като коментарите му повишават вероятността за допълнително свиване на разходите.

Още по темата

„Ако Volkswagen не се справи с плана за софтуера и данните, може да претърпи съдбата на Nokia, която пренебрегна заплахата от iPhone устройствата на Apple”, коментира директорът на германската компания. Според него е необходим по-голям фокус върху печалбата.

Volkswagen е сравнително гъвкава спрямо тенденциите в индустрията. През миналата година автомобилният производител отчете малка печалба от продажбите и рекордни доставки. Глобалното търсене на превозни средства се понижи през 2019 г. Продажбите в Китай, който е най-големият пазар за Volkswagen, намаляват, а търговското напрежение създаде несигурност в региона през миналата година.


 

Последни новини
Още от Новини