Тръмп подкрепи протестиращите срещу ограниченията заради пандемията

Властта за вземане на решения обаче зависи от губернаторите на отделните щати

Снимка: Oliver Contreras/Sipa/Bloomberg Снимка: Oliver Contreras/Sipa/Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подкрепи в Twitter протестите на гражданите срещу строгите ограничения за излизане заради коронавируса, призовавайки за прекратяването им, пише Die Zeit.

"Освободете Минесота!" и "Освободете Мичиган!", написа Тръмп, след което последва туитът: „Освободете Вирджиния и спасете втората голяма промяна в конституцията. Щатът е под обсада!". Второто изменение и допълнение на Конституцията на САЩ гарантира правото на носене на оръжие.

Още по темата

През последните няколко дни се проведоха демонстрации срещу мерките относно пандемията. И трите щата са управлявани от политици на Демократическата партия - Тръмп, от друга страна, е републиканец в убежденията си.

Още по темата

Тръмп бе разкритикувал губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо. Според Тамериканския президент той „трябва да излезе и да си свърши работата“. Ню Йорк е най-силно засегнат от пандемията.

Още по темата

В момента ограниченията за излизане се прилагат в повече от 40 от 50-те американски щата. Тръмп на няколко пъти уведоми обществеността, че настоява за прекратяване на мерките в този им вид да бъдат оттеглени, за да могат хората да се върнат на работа. Властта за вземане на решения обаче зависи от губернаторите на отделните щати.

Последни новини
Още от Новини от света