Американски милиардер придобива италианския футболен отбор Рома

Очаква се сделката да бъде финализирана до 31 декември

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Американският милиардер Дан Фридкин е на крачка от придобиването на италианския футболен клуб Рома oт предишния акционер на клуба Джеймс Палота, пише Bloomberg.

Очаква се сделката да бъде финализирана до 31 декември, като стойността на тима се равнява на 780 млн. евро (872 млн. долара), съобщи италианският вестник Messaggero.

Миналия месец Рома, заяви, че са започнали предварителни разговори с потенциални инвеститори, заинтересовани от продажбата на италианския отбор.

Фридкин ще бъде принуден да поеме управлението на футболния тим на цена от 0,62 евро на акция според правилата на италианското законодателство.

Още по темата

Акциите на футболния тим поскъпнаха с близо 9% до 0,66 евро, като пазарната стойност на компанията стана 413,2 млн. евро. Според италианското издание, Рома има дълг от 272 млн. евро.

Джеймс Палота, председателят на базирания в Бостън хедж фонд Raptor Capital Management, може да запази минимален дял в клуба, като по този начин би могъл да остане директор на борда, пише още вестник Messaggero.

Дан Фридкин е главен изпълнителен директор на Friedkin Group, собственик на Gulf States Toyota, независим дистрибутор на превозни средства.

Отборът на Рома, който играе в елитната италианска лига, в момента е класиран на четвърто място, след основния си местен конкурент Лацио. Първенци в класирането са футболните клубове Ювентус и Интер.
 

Последни новини
Още от Новини от света