Тръмп: Възстановявам митата за вноса на стомана и алуминии от Бразилия и Аржентина

Американският президент обясни, че двете страни извършават масирана девалвация на валутите си

Доналд Тръмп. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Доналд Тръмп. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в понеделник, че незабавно ще възстанови митата за вноса на стомана и алуминий от Бразилия и Аржентина, съобщава investor.bg.

Обещанието на Тръмп, беше направено в ранната утрин чрез публикация в Twitter, в която не бяха дадени повече подробности относно планираната търговска акция.

„Бразилия и Аржентина извършват масирана девалвация на валутите си, което не е добре за нашите фермери. Следователно незабавно ще възстановя митата за стоманата и алуминия, които се доставят в САЩ от тези страни “, написа Тръмп.

Още по темата

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро, един от поддръжниците на Тръмп, който активно се стреми към създаване на по-близки връзки със САЩ, заяви, че желае да разговаря директно с американския лидер, и че също така ще обсъди написаното от Тръмп с бразилския министър на икономиката.

Тръмп също така призова Федералния резерв да попречи на другите страни да получат икономическо предимство, като обезценяват валутите си.

"Федералният резерв също трябва да действа така, че страните, които впрочем са много, да не се възползват повече от нашия силен долар", написа Тръмп.

Повече по темата четете в investor.bg. 

Последни новини
Още от Новини от света