Volkswagen все още търси най-доброто място за новия си завод в Югоизточна Европа

България също участва в надпреварата

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският производител на автомобили Volkswagen все още търси най-доброто място за новия си завод в Югоизточна Европа. „Състоянието на нещата е, че няма окончателно решение на надзорния съвет", заяви пред DPA премиерът на Долна Саксония Щефан Вайл (SPD), който също е част от Надзорния съвет на VW.  

Наскоро се появиха медийни спекулации, че Турция вече е получила инвестицията за милиарди евро. Сега VW отрича тази информация. България също участва в надпреварата, добавя DPA.

Още по темата

Още по темата

„Сигурно е едно -  независимо какво бъде решението, ще бъде икономическо решение, а не политическо изявление", казва Вайл. Решението „може да бъде взето на следващото, може би и на по-следващото заседание на Надзорния съвет“, допълва той. Ето защо процесът вероятно ще се проточи до късната есен. 

Критици твърдят, че решение в полза на Турция не е съвместимо със ситуацията по отношение на човешките права в страната. Вайл по принцип предупреди да не се създава впечатление у демократите в Турция, че „заради президента Ердоган страната се демонизира“.

Вижте повече на Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света