Моделите на Tesla – без автопилот в Европа

Американската компания вече започна доставките си на Стария континент

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Европейските клиенти на Tesla най-накрая дочакаха своя час и първите бройки от Model 3 вече пристигнаха при собствениците им, пише Automedia. За техен лош късмет обаче, автопилотът в този модел още не е одобрен от регулаторните органи на Стария континент, така че засега не може да се използва.

Причината за това е, че в автопилота на Model 3 американската компания използва малко по-различно оборудване, което не е официално тествано и още не е регистрирано в Европа. Регулаторът обаче вече е провел първоначални тестове и получаването на документи, разрешаващи използването на автопилота, е въпрос на време.

Иначе, първият европеец, който получи поръчаната си Tesla Model 3, при това седмица по-рано от планираната доставка, се оказа холандец.

Tesla планира на всеки няколко дни да товари кораб с Model 3 и да транспортира автомобилите до Европа и Китай. Главният изпълнителен директор на американската компания Илон Мъск очаква глобалното търсене на модела да бъде около 700-800 хиляди бройки годишно.

Последни новини
Още от Новини от света