Британските депутати отхвърлиха поправката на споразумението между Мей и ЕС

Предложението, което бе поставено от опозиционната Лейбъристка партия, бе преборено с 327 гласа срещу 296 гласа

Британският министър-председател Тереза Мей. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Британският министър-председател Тереза Мей. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Британските депутати отхвърлиха поправката на споразумението между премиера Тереза Мей и Европейския съюз, която призовава парламента да обмисли алтернативни варианти за предотвратяване на Brexit без сделка, включително постоянен митнически съюз и втори референдум за оставането на Великобритания в състава на блока, съобщава Investor.bg.

Предложението, което бе поставено от опозиционната Лейбъристка партия, бе преборено с 327 гласа срещу 296 гласа.

Редица поправки бяха поставени за гласуване от британските депутати, след като оригиналното споразумение на Тереза Мей беше отхвърлено от парламента по-рано през януари.

Още по темата

Сред тях е и планът за забавяне на процеса по излизането на Великобритания от ЕС в опит да се предотврати Brexit без сделка, както и призив предпазният механизъм за ирландската граница да бъде заменен с „алтернативни мерки“, съобщава ВВС.

По-рано днес Мей заяви пред депутатите, че иска да отвори повторно преговорите си с ЕС. Премиерът заяви, че ще се върне в Брюксел, за да получи „значителнаи правно обвързваща промяна“ на ирландския предпазен механизъм, чиято цел е предотвратяването на фактическа граница между Северна Ирландия и Република Ирландия.

От своя страна обаче Брюксел посочи, че няма намерение да променя законовия текст на споразумението с Лондон.

 

Последни новини
Още от Новини от света