Как Volkswagen ще промени стратегията си

Kомпанията ще преразгледа всички планирани инвестиции, което означава, че те или ще отпаднат или ще бъдат отложени

Матиас Мюлер, новият изпълнителен директор на Volkswagen Матиас Мюлер, новият изпълнителен директор на Volkswagen

Новият изпълнителен директор на Volkswagen Матиас Мюлер говори за това, че ще замрази всички планирани инвестиции, съобщава Bloomberg.

Ще бъда пределно ясен, това няма да е безболезнено, каза той пред 20 хиляди служители в седалището на компанията във Волфсбург във вторник.

Той допълни, че компанията ще преразгледа всички планирани инвестиции, което означава, че те или ще отпаднат или ще бъдат отложени.

По-рано във вторник Volkswagen изпрати писмо до германските законодатели и в което те разкриха, че са засегнати 8 милиона автомобила в Европа - част от тези 11 милиона, за които вярваме, че са засегнати по цял свят.

Какви ограничения точно ще направят в инвестиционната си програма – това не е напълно ясно.

Представители на профсъюзите заявиха, че  предпочитат орязване на заплатите на мениджърите, отколкото съкращаване на персонал.

Volkswagen дава работа на 600 хиляди души по цял свят и до скоро компанията планираше някои дългосрочни инвестиции.

Например инвестиция за 1 милиард долара в нова фабрика в Мексико - тя може да бъде ограничена, както и бонусите за топ мениджърите

Може да бъде променен и възлизащия на 17,4 милиарда долара бюджет за изследвания и развитие – един от най-големите бюджети за изследвания в индустрията.

Разходите за персонала също могат да бъдат свити, тъй като те възлизат на около 16,7% от общите продажби на Volkswagen.

Все още няма взето твърдо решение. Бордът на директорите на компанията се среща в сряда, за да се опита да реши, какви ще са следващите стъпки за Volkswagen.

Последни новини
Още от Новини от света