Дигиталната стратегия на Porsche, част 2

Клаус Зелмер, директор и президент на Porsche Cars Северна Америка

Много психологически бариери има за автомобилите на батерии: пробег, нова технология, която може да е много сложна за използване. И разбира се при нас, трябва да очакваме че клиентите не биха искали да се занимават с нова технология.

Обаче с Taycan имаме много по-голямо търсене, отколкото изобщо ще можем да осигурим, като брой на коли за тази година. Всъщност имаме по-голямо търсене от това, което ще можем да предложим.

Цените на петрола разбира се ни помагат за цялостното търсене на електромобили, защото някои хора все още виждат електромобила на батерия да печели в съотношението цена на бензина спрямо разходи за електричество.

В момента нещата вървят в обратна посока. Като цяло, ако цената на бензина се запази каквато е сега, най-вероятно пазарът за електромобили ще бъде засегнат до края на годината или няма да се развива по начина, по който всеки очакваше да надделее тази нова технология.

Още по темата

Уважаваме другите производители на електромобили, особено Tesla, разбира се, която подготви пазара за електромобила, задвижван с батерия.

Ние преценихме всичките си инженерни способности  и възможности, опит и иновативен дух и обмислихме дали можем да конструираме електромобил, който е достоен да носи кръста на Porsche. Истинска спортна кола, която можете да закарате на състезателната писта, с която можете да поставяте нови рекорди, която отговаря на нашата философия за дизайн. Така че да е категорично Porsche, а персонализацията да е на ново ниво.

Оглеждаме пазара и как той реагира в момента. Открихме наистина добра ниша, където виждаме повече търсене, отколкото можем да предложим.  

 

 

Последни новини
Още от Начало