Настроенията на Америка според Gallup, част 1

Мохамед Юнис: Главен редактор на Gallup


Под ръководството на главния методист на Gallup д-р Джени Марлоу бе активиран панел с данни, за да има обратна връзка в реално време с данните, които постъпват всеки ден за предизвикателствата пред американците и бъдещето, с което се очаква да се справят относно работните им места, работа, личен живот, деца вкъщи, дистанционно обучение, каза Юнис в интервю за Том Кийни от Bloomberg.

"Но действително се задълбочавахме и разширявахме хоризонтите си, разговаряхме с ръководители от Белия дом до местните правителства, от здравеопазването и транспортната индустрия. Опитвахме се да разберем предизвикателствата пред хората, какво трябва да наблюдаваме и какво ни казва то за бъдещето.

Към миналата седмица, когато повечето хора наистина го осмислиха, 29% от хората в трудова заетост казаха, че работодателят им или съкращава работни места, или намалява часове и замразява наемане на нови хора. И тази цифра се разраства. Ще съобщаваме най-новите данни веднага щом постъпват, но очакваме цифрата да нарасне.

52% от работещите тук в САЩ казват, че финансовата им ситуация вече е била засегната от свиването. Дали това е собствената им работа или просто  загуба на клиенти или нарушението в общия поток.

Като казвам това, американците в момента подкрепят спасителния пакет, приет през уикенда с голямо мнозинство. Повечето малки бизнеси прекараха уикенда в опит да разберат как да се възползват от него. 77% одобряват пакета, който бе приет. Това е уникална и по-голяма подкрепа отколкото тези за спасителнити пакети, каквито сме виждали в миналото%, каза Юнис.

Първа част на интервюто. Чуйте и в втората.

Последни новини
Още от Начало